Bedrijvengids

Boeddistisch centrum Karma Eusel Ling

Het Tibetaans Boeddhistische Centrum Karma Eusel Ling onder geestelijke inspiratie van Lama Karta Rinpoche is opgericht door Lama Karma en Guus van der Valk. De tempel werd ingewijd door Lama Karta in het jaar 2000. De naam Eusel Ling betekent Tuin van het Heldere Licht. Het centrum bestaat bijna 22 jaar op het adres Heuvel 1 in Vorstenbosch. Karma Eusel Ling heeft een sterke band met het Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy, België.

Het centrum wordt op dit moment geleid door Lama Zeupa en Lama Tashi Nyima. Tweemaal per jaar komt een van de lama's een lezing geven in dit centrum. De activiteiten in ons centrum op het gebied van meditatie zijn poedja's, bardo onderricht, visualisatie, vipassyana en Guru yoga praktijk.

Bij Centrum Karma Eusel Ling kun je terecht voor cursussen en workshops, onder andere stervensbegeleiding op basis van het Tibetaanse dodenboek, Amithaba en Nyoeng Nee. Ook is er een studiegroep. Op het gebied van taiji worden de cursussen taijiwuxigong, taiji37vorm en zhan zhuang gegeven. Tweemaal per jaar is er een retraite in Huy en eenmaal per jaar, in september, is er een open dag.

In deze hectische tijd waarin veel mensen teveel stress ondervinden kunt u in ons centrum weer dichter bij uzelf komen, waardoor u beter met de eisen van de huidige maatschappij kunt omgaan. In de meditaties, cursussen, workshops en taiji leert u uw aandacht naar binnen te richten om beter te luisteren naar uw innerlijke en uw lichaam, om van daaruit te verbinden met de wereld om u heen.

Het Tibetaanse Boeddhisme is een levensfilosofie die bijna 2.500 jaar bestaat en zijn oorsprong vond in het oude India.

U bent van harte welkom!

Meer informatie is te vinden op www.karmaeuselling.nl waar u zich kunt inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Afbeelding

Contactgegevens

Boeddistisch centrum Karma Eusel Ling

Heuvel 1

Vorstenbosch

Tel 0413-340320