Bedrijvengids

ONS welzijn

ONS welzijn; Ieder mens doet mee en telt mee

ONS welzijn werkt vanuit teams in de wijk. Wij staan voor je klaar met advies, hulp en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn, voor mensen van alle leeftijden. Om de hoek, in jouw eigen wijk of dorp. Dus altijd dichtbij.

De wijkteams beschikken over alle kennis die nodig is om te helpen bij vragen of met situaties die jezelf (even) niet alleen kunt oplossen. Bijvoorbeeld bij zorgen over kinderen, eenzaamheid, moeite met rondkomen of zorg om een naaste: Ik maak me zorgen over mijn kind, met wie kan ik daarover praten?Hoe kan ik (weer) nieuwe mensen ontmoeten?Ik voel me lusteloos en moe, slaap slecht, hoe kom ik hieruit?Ik wil iets leuks organiseren voor de buurt, maar waar te beginnen?Het is moeilijk om rond te komen, straks raak ik nog in de schulden... De zorg voor mijn partner is zwaar, ik maak me zorgen of we bij elkaar kunnen blijven wonen.

Ook organiseert ONS welzijn activiteiten en initiatieven om iets te leren of voor een ander of de buurt te willen doen. Wij leggen verbindingen tussen mensen onderling, tussen mensen en instanties en andersom.

Teams in de wijk
De teams staan midden in de wijk en zijn daar onderdeel van. Daarnaast kunnen we inwoners ontmoeten op verschillende vaste locaties.Gemeentehuis Bernheze in Heesch (kantoor)Jongeren-/ talentcentrum Checkpoint in Heesch (ontmoetingsplek)Basisschool "De Kanz" in Nistelrode (ontmoetingsplek)Willibrordcentrum in Heeswijk Dinther (ontmoetingsplek)

Elk wijkteam geeft individuele ondersteuning, heeft direct contact met de inwoners en kent de buurt, wijk of dorp. Waar begeleiding, hulp of zorg nodig is, zorgt een professional uit het team dat betrokken (zorg)partijen tegelijk 'aan tafel' zitten zodat je niet telkens opnieuw je verhaal hoeft te vertellen. Daarbij sta jij als mens centraal en wordt uitgegaan van drie vragen: 'Wat wil je', 'Wat kun je' en 'Wat heb je nodig'. Deze aanpak voorkomt op eenvoudige wijze dat problemen of vraagstukken onnodig uit de hand lopen.

Voor meer informatie over ONS welzijn kun je onze website www.ons-welzijn.nl bezoeken.

 


 

Contactgegevens

ONS welzijn

Schadewijkstraat 6

5348BC Oss