Bedrijvengids

Bus Whisky Distillers BV

Een van de belangrijkste ingrediënten van Bus whisky is mout, dat gemaakt wordt uit brouwgerst. De brouwgerst voor onze craft whisky wordt in eigen beheer duurzaam geteeld op onze eigen boerderij en op akkers in de directe omgeving. De gerst wordt speciaal voor de whiskyproductie gemout. 'Bus' wil zo als hoeve-specifieke whisky daadwerkelijk een eigen smaakbeleving neer zetten. De term 'single malt' zegt niets over de herkomst van de mout en de granen. Die worden door grote mouterijen en distilleerderijen als een bulkingrediënt ingekocht over de hele wereld. En precies dit is waar een single estate whisky als Bus de overtreffende trap vormt van single malt.

Wijstwater
in Nistelrode beschikt Bus Whisky over een eigen waterbron met zogenaamd wijstwater. Wijstwater komt voor in gebieden met breuklijnen in de aardkorst. Door de ondergrondse samensmelting van verschillende waterstromen ontstaat een unieke natuurlijke variëteit aan mineralen die Bus Whisky zijn eigen unieke signatuur geven.

Vaten
Bus Whisky rijpt hoofdzakelijk op first fill bourbon vaten. Met ouderwets ambachtelijk werk worden de vaten in topconditie gehouden voordat ze worden vervoerd vanuit Schotland naar de stokerij van Bus Whisky, waar ze beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun leven als Brabantse whiskyvaten. Bij Bus Whisky zorgt de jarenlange rijping in deze first fill bourbon vaten voor kruidige tonen en rijke vanillesmaken, die allemaal bepalend zijn voor de geweldige smaak van Bus Whisky single malt.

Aromaprofiel
Bus whisky heeft een uitgebreid sensorisch onderzoek uit laten voeren bij whisky experts in Nederland. Het destillaat wordt erg goed ontvangen en experts zijn positief verrast door de smaak. Experts noemen Bus Whisky een nieuwe Nederlandse whisky met granige, fruitige en florale tonen, maar bovenal een nieuwe single malt met potentie.

 

Afbeelding

Contactgegevens

Bus Whisky Distillers BV

Bus 8

5388SP Nistelrode

Tel (0413) 22 91 53

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

11.00 - 21.00 uur
11.00 - 21.00 uur
11.00 - 21.00 uur
11.00 - 21.00 uur
11.00 - 21.00 uur
11.00 - 21.00 uur
11.00 - 21.00 uur