Bedrijvengids

Kasteel Heeswijk - Kasteel van Brabant

Het Kasteel van Brabant bestaat bijna duizend jaar. De rijke geschiedenis van dit machtige monument kan beleefd worden in en rondom het kasteel. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. Vanaf hier bestuurden de heren van Heeswijk-Dinther hun domein. 

Kasteel Heeswijk kent een bewogen geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1080. Het is in de loop van de eeuwen veelvuldig verwoest en herbouwd. De huidige vorm dateert uit 1835, het resultaat van een grondige verbouwing en uitbreiding naar de wensen van André, baron van den Bogaerde, die van Kasteel Heeswijk z'n woon- en werkpaleis maakt. Hij geniet vooral bekendheid als eerste Gouverneur van de Koning. De Provincie heeft Kasteel Heeswijk betiteld als één van de vier Topmonumenten van Brabant en samen met De Kilsdonkse Molen, de Abdij van Berne en de Museumboerderij vormen zij de Heerlijkheid Heeswijk.

Bezoekers kunnen de duizendjarige geschiedenis van het kasteel beleven. Beklim de torens, ontdek de rijke kasteelzalen en geniet van de kasteeltuin. Op zondag zijn er vaak concerten en andere evenementen. Ook doet het Kasteel dienst als trouwlocatie en er kunnen fotoreportages gemaakt worden. En wist u dat Bij de Barones in Het Koetshuis van Kasteel Heeswijk dé plek is voor bezoekers van het kasteel en landgoed om te genieten van koffie, lunch of drankje in een prachtige historische omgeving! 

Ga naar https://maps.app.goo.gl/BmZoSqZFVj8TwEwq8 voor de juiste parkeerplaats.

 

Contactgegevens

Kasteel Heeswijk - Kasteel van Brabant

Kasteel 4

5473VA Heeswijk-Dinther

Tel 0413-292024

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

gesloten
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur