Afbeelding
Karma Eusel Ling

Taijiwuxigong en taiji37vorm

dinsdag 7 mei 2024 19:30 tot 21:00

We hebben in ons lichaam vijf grote energiekanalen: het centrale kanaal, het achterste- en voorste kanaal en het linker- en rechterkanaal. Deze kanalen stromen in meerdere of mindere mate of kunnen deels geblokkeerd zijn. De wuxi daoyin, zoals de oefeningen genoemd worden, laat ons de wervelkolom strekken en de gewrichten openen, iedereen is met zijn eigen lichaam bezig om zoveel mogelijk spanning en negatieve energie los te laten via handen en voeten. Bij regelmatige beoefening worden ook de kanalen (Mai) opgeschoond en de energie hierin versterkt. Voor iedereen verloopt dit anders.

Staan als een paal (Zhan Zhuang)

Bewegen zonder te bewegen. Door stil te staan en te rekken en te ontspannen tegelijkertijd wordt de energie versterkt en wordt de binqi (negatieve energie) afgevoerd.

Je kunt allerlei lichamelijke gewaarwordingen ervaren als warmte, kou, tintelingen, oprispingen, pijn, stromen van energie, spontane bewegingen enzovoort. Regelmatig gaan staan werkt het best.

Taijiwuxigong heeft een heilzaam effect bij vele lichamelijke en psychische klachten. 

De 37-vorm is een Taiji vorm die bestaat uit 37 achtereenvolgende houdingen, die bedoeld is vloeiend achterelkaar uit te voeren. Tijdens de vorm probeer je het zwaartepunt van het lichaam samen te laten vallen met de onderste dantian, dit om de onderste dantian te versterken. In het begin is het moeilijk om de 37 patronen te onthouden, maar na verloop van tijd merk je, als je niet nadenkt, dat het lichaam weet welke bewegingen na elkaar gebeuren. Iedereen is van harte welkom.

https://karmaeuselling.nl/taijiwuxigong-vijf-kanalen-oefeningen-karmaeuselling/

Locatie