Afbeelding

Cultuurkapel: expositie

zondag 5 mei 2024 13:00 tot 16:00

VORSTENBOSCH - Op de zondagen 5 mei, 12 mei en 9 juni exposeert het Vorstenbossche echtpaar Astrid en Sander van der Heijden van 13.00 tot 16.00 uur in de Cultuurkapel.

Vanuit de opleiding tot creatief docent is Astrid kunst gaan maken. Zij gebruikt in haar werk diverse materialen, zoals verf op waterbasis, ecoline en aquarelverf, soft pastel of oliepastels. Astrid werkt vaak op een geprepareerd doek, dat wil zeggen dat verf op een laag met ander materiaal wordt aangebracht. Het reliëf dat ontstaat is elke keer weer anders. De afgelopen tijd maakt Astrid ook mixed media, voornamelijk met collage materialen en acrylverf of inkt.

Sander is in zijn werkplaats voornamelijk bezig met hout bewerken. Ideeën ontstaan vaak tijdens het creëren. Soms maakt hij gebruiksvoorwerpen, zoals snij- en of serveerplankjes, schalen, en houten kistjes om kleine voorwerpen in te bewaren en meubels. Maar ook met iets decoratief is hij aan de slag, bijvoorbeeld een enorme schakelketting van hout.

Op de expositie is een selectie van beider werken te zien en Astrid en Sander zijn bovendien aanwezig voor tekst en uitleg. De Cultuurkapel vind je in Vorstenbosch, het is de nieuwe naam van de voormalige Kloosterkapel aan de Kerkstraat 8. Ga ook eens naar www.cultuurkapelvorstenbosch.nl. Hier kun je je ook abonneren op de nieuwsbrief en zo blijf je op de hoogte van komende exposities, concerten en lezingen.

Locatie