Afbeelding

Nothing Else Matters Heesch

zaterdag 6 april 2024 19:30

BERNHEZE - NEM 2024 komt eraan! Zoals inmiddels waarschijnlijk wel bekend bij de meesten zet ik, Bart Lamers, me met mijn rockband Co-incidental elk jaar in voor een goed doel uit de omgeving of met projecten in de omgeving. Dit doen we door het organiseren van het evenement Nothing Else Matters (NEM). Toch nog even een korte uitleg. NEM is een benefietconcert dat we organiseren in samenwerking met SCC De Pas. Vele vrijwilligers en bands leveren belangeloos hun bijdrage aan deze avond. Alle entreegelden en sponsorbedragen gaan direct naar het goede doel.

Dit jaar is het een extra feestelijk jaar want het wordt onze 10de editie. Vorig jaar hebben de mooie initiatieven Eten over? regio Bernheze en Eten over? regio Oss met een prachtig bedrag kunnen steunen. Met dit geld hebben ze weer enorm veel mensen kunnen helpen op allerlei verschillende manieren. Mede dankzij jou! 

Dit jaar denken we ook een erg mooi doel gevonden te hebben, te weten No Guts No Glory. Deze stichting opereert landelijk, maar heeft ook zeker regionale projecten. Het mooie is dat dit doel helemaal muziek georiënteerd is, wat natuurlijk prachtig past bij onze avond. In het kort komt het erop neer dat No Guts No Glory muzikale wensen vervult van mensen die ernstig ziek zijn, maar alleen bepaalde dingen kunnen doen onder begeleiding. Denk dan aan het bezoeken van een festival, het bezoeken van hun favoriete artiest of bijvoorbeeld een bekende artiest uitnodigen op de afdelingen van bijvoorbeeld de verpleeghuizen waar deze mensen verblijven. Muziek verblijdt en geeft deze mensen weer wat extra vreugde mee.

Een ander project dat loopt, is het plaatsen van bijvoorbeeld piano’s in ziekenhuizen, waaronder het Radboud in Nijmegen, om maandelijks muzikale middagen te organiseren op afdelingen waar deze mensen verblijven. Het zijn niet per se wensen voor alleen terminaal zieken, maar ook voor diegenen die een lange weg te gaan hebben en dergelijke extra’s zetjes erg goed kunnen gebruiken.

Kijk eens op www.stichtingngng.nl. Hier kun je al deze prachtige wensen zien. Wij willen er zo graag een topeditie van maken, temeer omdat het een lustrum jaar is en nog meer omdat ook wij geloven in de kracht van muziek!

We zijn druk doende met ons programma en inmiddels zijn er al wat namen van deelnemende bands bekendgemaakt.
Ook dit jaar organiseren we weer een online veiling waarmee we ook geld hopen op te halen. Deze zal lopen via www.nothingelsematters.nl.

En de hamvraag is dan natuurlijk... wil jij ons steunen en maak jij samen met ons dit jaar ook weer tot een klapper?

Dit mag echt op elk mogelijke manier. Elke financiële bijdrage is zeer welkom en wij zijn daar dan ook ontzettend blij mee. Elke sponsor zullen we (indien gewenst) regelmatig vermelden op social media en natuurlijk op de avond zelf.

Alvast heel veel dank en ik hoop natuurlijk op een positieve reactie, al begrijp ik als geen ander dat er verzoeken uit alle hoeken komen.

Een bijdrage kun je overmaken op NL 90 INGB 0750920505 ten name van BME Lamers, NEM 2024

Locatie