Afbeelding

Leerlingen van het TBL, locatie van Het Hooghuis, houden Lentemarkt voor het goede doel

dinsdag 16 april 2024 16:00 tot 18:00

OSS - Dinsdag 16 april staat het TBL in het teken van de Lentemarkt voor het goede doel. Deze Lentemarkt vindt plaats in De Binnenhof (de aula van de school aan de Molenstraat) van 16.00 tot 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

De markt wordt georganiseerd door de brugklassers met de hulp van hun mentoren. Al jaren is het traditie dat eens per jaar de leerlingen een markt organiseren voor het goede doel. De laatste jaren wordt deze markt in de derde Activiteitenweek van het schooljaar, in april, gehouden. De leerlingen verkopen allerlei zelfgemaakte spullen en zelf bereide hapjes. Ook kunnen er diverse spelletjes tegen betaling gespeeld worden.

Het geld dat de brugklassers verdienen komt ten goede aan de Voedselbank Oss en de Dierenambulance Maasland. De Voedselbank Oss biedt directe voedselhulp aan mensen die onder de armoedegrens leven. Tevens wordt hiermee verspilling van goed voedsel tegengegaan. De standplaats van Dierenambulance Maasland is Oss. Ons werkgebied is Oss, Landerd, Wijchen, Heumen en West Maas en Waal. De medewerkers van de dierenambulance hebben als taken o.a. het vervoeren van zieke en gewonde (wilde) dieren naar dierenarts en/of opvangcentra, transporteren van zwervende dieren, transporteren van overleden dieren naar het huisdierencrematorium en het ondersteunen en assisteren van de brandweer, politie en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

De leerlingen hopen veel te verkopen voor deze twee goede doelen. Bezoekers kunnen met contant geld (liefst muntgeld) betalen.