Afbeelding

Nistelvorst biedt hulp met stamboomcafé

zaterdag 30 maart 2024 10:00 tot 12:00

NISTELRODE - Heemkundekring Nistelvorst houdt zaterdag 30 maart wederom haar stamboomcafé. Deze bijeenkomst zal van 10.00 tot 12.00 uur in de heemkamer, Maxend 3, worden gehouden.
Er zal aandacht gegeven worden aan het genealogieprogramma Pro-Gen dat jou kan ondersteunen in het vastleggen en uitvoer van de gevonden stamboomgegevens.

In het stamboomcafé kunnen leden samenwerken aan hun stamboomonderzoek. Ook niet-leden zijn van harte welkom voor een vraag en voor hulp bij hun vastgelopen genealogisch onderzoek. Heemkundekring Nistelvorst heeft ervaren leden rondlopen die bereid zijn mee te denken en beginners bij hun onderzoek op weg te helpen. Daarnaast heeft de heemkundekring voor dit doel diverse collecties en publicaties beschikbaar.

Tv-programma’s, zoals Spoorloos en Verborgen Verleden, maken dat veel mensen enthousiast zijn begonnen of nog willen starten met het stamboomonderzoek. De heemkundekring wil dit onderzoek stimuleren. Stamboomonderzoekers die zijn vastgelopen in hun onderzoek willen zij helpen bij hun vragen op dit gebied. Zij zetten daarbij hun kennis en collecties in. Daarnaast hoopt Heemkundekring Nistelvorst ook gegevens te krijgen van genealogen om daarmee anderen te kunnen helpen. Het verzamelen van genealogische gegevens van met name de (oud-)inwoners van de beide dorpskernen Nistelrode en Vorstenbosch is één van de doelstellingen.

Locatie