Afbeelding
Picasa

Expositie ‘Vier de lente’

zondag 17 maart 13:00 - 18:00

HEESWIJK-DINTHER - Met drie kunstenaars uit Heeswijk-Dinther wordt deze kern heel goed vertegenwoordigd in Prinsenbeek. Samen met twaalf Brabantse kunstenaars en zes gastkunstenaars vieren zij de lente in en rondom de sfeervolle galerie de Nispenhoeve in Prinsenbeek. De prachtige beeldentuin en de originele boerderij zijn zeker een bezoekje waard. Hier word je weer blij van kunst in allerlei vormen. De expositie, georganiseerd door KUBRA, loopt van 9 tot en met 24 maart en is elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur te bezichtigen. Kijk ook op www.denispenhoeve.nl.

Jan van Daal, scrap metal art
Jan weet ‘dode’ materialen weer tot leven te brengen. De intact gelaten metalen onderdelen van gereedschappen, auto’s en machines laat hij samenkomen tot de prachtigste dieren. Tandwielen worden kaken en bougies worden details van vleugels. Alles wat Jan zich inbeeldt als hij onderdelen ziet, wordt volmaakt samengebracht en komt op deze manier tot leven.

Leonie Dekker, schilderijen
Lijnenspel, vorm, kleur en vooral textuur zijn de belangrijkste beeldelementen van haar realistisch/impressionistisch werk op het doek. Schilderend met het paletmes ontstaan er gelaagde schilderijen met mooie ‘doorkijkjes’, vaak geïnspireerd door de natuur en bovenal het Nederlandse landschap in al haar diversiteit. Het medium is acryl en/of olieverf op groot, soms klein formaat.

Hans Koenen, beelden in brons en steen
Vanuit een dynamisch proces ontstaan er betekenisvolle sculpturen met een eigen verhaal. In brons en steen neemt Hans je mee naar een magisch-realistische wereld van schoonheid en strijd. Met zijn beeldtaal komen vooral de mens en zijn omgeving op kunstzinnige wijze samen. Hans maakt grote en kleine beelden voor binnen en buiten.