Afbeelding

Berne-anders activiteit op zondagmiddag

zondag 10 maart 2024 14:00

HEESWIJK-DINTHER - In Abdij van Berne wordt zondag 10 maart door de werkgroep Berne Anders een spirituele filmmiddag georganiseerd. Vanaf 14.00 uur wordt de Japanse film ‘Like Father, Like Son‘ vertoond. Een film van regisseur Hirokazu Kore-eda, uitgebracht in 2013.

Het filmdrama van de Japanse filmmaker Hirokazu Kore-eda draait ook hier om de vraag naar de aard van die band met onze naasten. Waarom houden we juist van hen en niet van anderen? De film ontving de juryprijs en een prijs van de Oecumenische Jury bij het filmfestival in Cannes. De filmmiddag, die duurt tot 17.00 uur, wordt begeleid door Marjeet Verbeek. Zij is theoloog en heeft zich gespecialiseerd in film, spiritualiteit en rituelen bij afscheid. Marjeet Verbeek verzorgt deze middag een inleiding op de film en een uitleiding, waarin zij vanuit verschillende blikvelden naar de film terugkijkt.

De filmmiddag begint om 14.00 uur. Entree bedraagt € 10,- inclusief koffie/thee in de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar door te mailen naar berne-anders@abdijvanberne.nl.

Locatie