Afbeelding

Bibliotheek Bernheze en Dementievriendelijk Bernheze

donderdag 29 februari 2024 9:30 tot 11:30

HEESCH/NISTELRODE-  Bibliotheken Nistelrode en Heesch organiseren in samenwerking met Dementievriendelijk Bernheze op 21 en 29 februari een gezamenlijke ochtendactiviteit waarop je kunt ervaren hoe het is om beginnende dementie te hebben. Hiervoor ga je gebruikmaken van de VR-dementiebril. De ochtend is van 9.30 tot 12.30 uur op 21 februari in Bibliotheek Nistelrode en op 29 februari in Bibliotheek Heesch. Gratis na aanmelding!

VR-dementiebrillen
Deze brillen zijn door Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant en Dementievriendelijk Bernheze aangeschaft en het is een prachtige manier om mensen kennis te laten maken met het ervaren van (beginnende) dementie. “Doordat je even kunt meemaken wat iemand met dementie dagelijks ervaart, leer je hen beter begrijpen. Dit is de reden dat we mensen de mogelijkheid geven ook deze ervaring te laten beleven in de bibliotheek” zegt Caroline Huibers, bibliothecaris.

Dementievriendelijk Bernheze
Dementievriendelijk Bernheze heeft speciaal opgeleide mensen voor de begeleiding tijdens de VR-dementiebril ervaring en voor een nagesprek. Zij zijn aanwezig deze ochtend. Op www.dementievriendelijkbernheze.nl kun je meer informatie vinden.

Dementheek
In de Bibliotheken van Bernheze vind je ook een Dementheek. Dit is een informatiepunt in de Bibliotheek met materiaal en informatie voor mensen die te maken hebben met dementie. Kijk voor meer informatie op de themapagina over dementie op www.nobb.nl.

Toegang
Iedereen mag zich hiervoor aanmelden. Er zijn drie VR-dementiebrillen beschikbaar per uur in Bibliotheek Nistelrode (maximaal negen aanmeldingen) en twee VR-dementiebrillen in Bibliotheek Heesch (maximaal zes aanmeldingen). Mocht je interesse hebben en je willen aanmelden, dan mag je een mail sturen naar carolinehuibers@nobb.nl of bellen naar 0412-451857.

Locatie