Afbeelding

Open dag Heemschuur

zondag 24 november 2024 13:00 tot 17:00

HEESCH - De Heemschuur opent zondag 28 januari van 13.00 tot 17.00 uur weer haar deuren voor het publiek. De Heemschuur is het verenigingsgebouw van Heemkundekring De Elf Rotten. 

Wat is er te zien?
Op de eerste verdieping is het museum met een collectie landbouwwerktuigen en ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, zoals die van een rietdekker, een imker en een schoenmaker. Ook zie je spulletjes van onder andere een schooltje en een winkeltje. Op de begane grond zijn een poffer- en mutsencollectie en archeologische vondsten te bezichtigen. In de lees- en studiezaal kun je gebruikmaken van de bibliotheek en ook kan daar de uitgebreide fotocollectie geraadpleegd worden. Uiteraard zijn ook de uitgaven van ‘De Heemkundekring’, maar ook het laatste boek over de venters en bezorgers van Heesch, te koop. Ook kan de tuin bekeken worden en zijn objecten te bewonderen, zoals een originele manege of rosmolen. Uiteraard kun je een kopje koffie of thee drinken.  

Foto’s
De heemkundekring heeft een actieve fotowerkgroep die bezig is met het verzamelen van beeldmateriaal van Heesch ten behoeve van de beeldbank van de heemkundekring. De foto’s worden gescand en beschreven en vervolgens opgenomen in de database, te raadplegen via www.de-elf-rotten.nl. De fotowerkgroep is op zoek naar foto’s van gezinnen en families, huizen, boerderijen, kermis en carnaval. Ben jij in het bezit van deze of andere foto’s? Neem dan contact op met de heemkundekring of breng een bezoekje aan de Heemschuur.

Heemtuin en openstelling
Bij de Heemschuur ligt een tuin met inheemse bloemen, planten en struiken. De heemkundekring is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn deze tuin te onderhouden. Interesse? Je hulp is van harte welkom. De Heemschuur is iedere laatste zondag van de maand open, behalve zondag 31 maart (Eerste Paasdag). In juli, augustus en december is de Heemschuur gesloten. Buiten de vaste openingstijden zijn tegen betaling groepsbezoeken mogelijk. Meer informatie daarover gaat via www.de-elf-rotten.nl, 06-10463762 of secretariaat@de-elf-rotten.nl.

De Heemschuur is geopend op zondag 28 januari, zondag 25 februari, zondag 24 maart, zondag 28 april, zondag 26 mei, zondag 30 juni, zondag 29 september, zondag 27 oktober en         zondag 24 november.

Locatie