Afbeelding

Vredeswandeling

zondag 24 september 2023 12:00

De oorlog in Oekraïne laat ons weer beseffen dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd. Een Vredesweek blijft hard nodig.

De Abdij van Berne wil in de Vredesweek in actie komen om mensen te verenigen die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Zij organiseert hiervoor op zondag 24 september vanuit de Abdij van Berne een wandeling: ‘Wandelen voor Vrede’ en sluit hierbij aan’, is de oproep van Pax.

Vredeswandelingen hebben in de vredesbeweging een lange geschiedenis, maar ook een toekomst. Wandelen en pelgrimeren, is populairder dan ooit. Het doel van deze wandeling is om, al wandelend rond de Abdij, mensen vanuit verschillende achtergronden te ontmoeten en van daaruit verhalen, ervaringen en perspectieven van elkaar te leren kennen.

De start van de wandeling is om 12.00 uur in het ‘Proeflokaal Berne Abdijbier’. Na inleidingen van Feroz Moeniralam, met als thema ‘Wat betekent vrede vanuit Moslim-perspectief’ en Joost Jansen, zullen tussen 12.15 en 13.15 uur gemengde groepjes van twee tot vier personen vertrekken die een wandeling gaan maken van drie en een halve kilometer of zes en een halve kilometer met als centrale vraag: ‘Wat betekent Vrede voor mij en hoe breng ik dat in de praktijk?’ En als onderliggende vraag: ‘Welke hindernissen moet ik daarbij overwinnen?’

Loop mee op zondag 24 september en meld je aan op diaconaat@abdijvanberne.nl.

Locatie