Afbeelding

Ervaar dementie door de VR-dementiebril

donderdag 21 september 2023 9:30

Bibliotheek Heesch organiseert in samenwerking met Dementievriendelijk Bernheze op 21 september, op Wereld Alzheimerdag, een gezamenlijke ochtendactiviteit. Je kunt dan ervaren hoe het is om dementie te hebben. Hiervoor ga je gebruikmaken van de VR-dementiebril. De ochtend is van 9.30 tot 12.30 uur in Bibliotheek Heesch en gratis toegankelijk na aanmelding.

VR-dementiebrillen
Deze brillen zijn door Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant en Dementievriendelijk Bernheze aangeschaft en het is een prachtige manier om mensen kennis te laten maken met het ervaren van (beginnende) dementie. “Doordat je even kunnen meemaken wat iemand met dementie dagelijks ervaart, leer je hen beter begrijpen. Dit is de reden dat we mensen de mogelijkheid geven ook deze ervaring te laten beleven in de bibliotheek”, zegt Caroline Huibers, bibliothecaris.

Dementievriendelijk Bernheze
Dementievriendelijk Bernheze heeft speciaal opgeleide mensen voor de begeleiding tijdens de VR-dementiebril ervaring en voor een nagesprek. Zij zijn aanwezig deze ochtend. Op www.dementievriendelijkbernheze.nl kun je meer informatie vinden.

Dementheek
In de bibliotheken van Bernheze vind je ook een Dementheek. Dit is een informatiepunt in de bibliotheek met materiaal en informatie voor mensen die te maken hebben met dementie. Kijk voor meer informatie op onze themapagina over dementie op www.nobb.nl.

Toegang
Iedereen mag zich hiervoor aanmelden. Er zijn drie VR-dementiebrillen beschikbaar per uur, van 9.30 tot 12.30 uur. Dit betekent dat er maximaal negen personen kunnen deelnemen. Mocht je interesse hebben en je willen aanmelden? Stuur dan een mail naar carolinehuibers@nobb.nl of bel; 0412-451857.

Locatie