Afbeelding

Taijiwuxigong

dinsdag 19 september 2023 18:45

TAIJIWUXIGONG Door taijiwuxigong zorgen we dat onze gewrichten zich openen en de spieren zich ontspannen. Door het gebruik van de aardekracht in deze vorm activeren we onze dantiankracht. Door activering en ontwikkeling van de dantiankracht wordt deze kracht een genezende kracht voor onszelf en staan we evenwichtiger in het leven. De oefeningen zijn voor eenieder op eigen niveau te beoefenen en zijn erop gericht zieke energie (binqi) af te voeren. Het staan in verschillende houdingen voor korte of langere tijd is een manier om blokkades te verwijderen. De versterking van de qi stroom ontstaat omdat zhan zhuang, indien correct beoefend, onze energie versterkt. Elke normale spanning of weefsel verkorting (of verlenging) wordt hersteld door de praktijk van zhan zhuang, en het lichaam herwint zijn natuurlijke vermogen om optimaal te functioneren. Door regelmatige zhan zhuang oefening is het lichaam minder gevoelig voor aandoeningen aan de skeletspieren en heeft, wanneer goed beoefend door het ontwikkelen van ontspannen houdingen, een kalmerende werking. Er zijn geen leeftijdsgrenzen voor de beoefening van taijiwuxigong. Iedereen heeft na enige oefening positieve ervaringen, zoals: een grotere helderheid van geest, toename van het fysieke vermogen, een algemeen gevoel van welbehagen en geluk. 

Meer info...klik hier

Locatie