Afbeelding

Kennismaker: Sandy van Rossum

woensdag 21 juni 2023 19:30

Waar loop je tegenaan als je naaste dementie krijgt en nog jong is? Sandy van Rossum maakte dit mee en schreef hierover een boek: “Zoektocht naar het onbekende”. Tijdens de lezing vertelt zij haar verhaal. Samen met Alice Liedenbaum van Dementievriendelijk Bernheze beantwoorden zij uw vragen. Op woensdag 21 juni van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Heesch.

Zoektocht naar het onbekende
In 2018 schreef Sandy dit boek. “Een boek waarin ik open en eerlijk vertel over het pad dat we te gaan hadden vóór en na de verpletterende diagnose die ons leven totaal op zijn kop zette. Een boek om troost en steun uit te halen.”

Sandy van Rossum
Samen met Dementievriendelijke gemeente Bernheze wil Sandy dementie op jonge leeftijd bespreekbaar maken en meer bekendheid geven. Daarom heeft zij ook meegewerkt aan de programma’s “Voor ik het vergeet” en “Herinnering voor het leven”. Alzheimer Nederland heeft het verhaal opgenomen in een landelijke campagne. “Onze dochter Eva (10) heeft haar eigen boek geschreven “Waar is mijn papa”. Zodat ook kinderen zich kunnen herkennen in haar verhaal,” vertelt Sandy trots.

Aanmelden
Wil je graag meer informatie over dementie op jonge leeftijd of ben je benieuwd naar het verhaal van Sandy? Meld je dan aan voor deze lezing via de site www.nobb.nl/activiteiten of aan de balie van de Bibliotheek. Aanmelden is niet verplicht maar wel wenselijk. Toegang is gratis.

Locatie