Afbeelding

Toneelgroep Moeders: Meiske in het verwulfsel

vrijdag 16 juni 20:15 - 23:00

 Toneelgroep Moeders uit Heesch speelt op 16, 17 en 18 juni de voorstelling ‘Meiske in het verwulfsel’.

1900, waargebeurd. Een 11-jarig meisje is vermist. Na twee dagen vindt men haar levenloze lichaam op de nauwelijks toegankelijke zolder van een kerk. Ontkleed, verkracht, gewurgd. Al snel worden er verdachten opgepakt, maar anderen blijven opmerkelijk genoeg buiten beeld. Met de kennis van nu houden we deze ‘gruweldaad van de eeuw’ opnieuw tegen het licht. Weer met die ene vraag: whodunit.

De voorstellingen vinden plaats bij de Hooge Wijststraat 8, in het buitengebied van Heesch. De aanvang is steeds 20.15 uur. Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via toneelgroepmoeders@gmail.com of via één van de spelers. De kosten zijn € 7,50 per kaartje.

Vanuit het thema ‘kleine mensen in de grote wereld’ brengt Toneelgroep Moeders sinds 2011 kleinschalige voorstellingen die vaak een documentair karakter hebben. De groep kiest ervoor de stukken niet in een regulier theater te spelen, maar op verrassende locaties in of rond Heesch. ‘Meiske in het verwulfsel’ wordt gespeeld door Mieke van den Akker, Ine van Kempen, Henny Bens, Marieke Moors, Harry van Kempen, Gerard de Bekker en Wim Pulles. De muzikale ondersteuning is van Bernard Hoogstede. De muziek is van Mieke van den Akker. Sjef Smid heeft de speeltekst geschreven en tekent voor de regie.

Locatie