Jacinta van Luijk
Jacinta van Luijk

Pinksteractie, extra collecte

zondag 28 mei 2023 8:31

HEESWIJK-DINTHER/LOOSBROEK - De Week Nederlandse Missionaris (WNM) ondersteunt Nederlandse missionarissen en missionair werkers die zich , geïnspireerd door hun geloof, inzetten voor anderen. Dat doen zij altijd en overal ter wereld. 

Zo werkt missionaris Sander Kesseler als priester in Uganda waar hij vluchtelingen begeleidt. In het vluchtelingenkamp Palabek maakte hij mee hoe vluchtelingen bepaalde trauma’s beter kunnen verwerken met spirituele begeleiding vanuit de kerk. “Dat geeft mij voldoening, ook al kan het soms heel heftig zijn” laat hij weten. Missionair werker Jacinta van Luijk zet zich in voor alcohol- en drugsverslaafden en voor mensen met hiv/aids in Kenia. Zij werkt inmiddels veertig jaar in Kenia waarvan ondertussen al vele jaren bij Kitale Community Advancement Programme (KAP).

Zij zijn dit jaar het gezicht van de Pinksteractie. Jouw bijdrage aan deze actie kun je op 28 mei geven tijdens de extra collecte in de kerken van de Parochie Heilige Augustinus In Berlicum-Middelrode, Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

Een bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL 30 RABO 0171 2111 11 ten name van Week Nederlandse Missionaris Den Haag kan natuurlijk ook.

Hartelijk dank.

Locatie