Afbeelding

‘Vrienten-mis’

zondag 2 april 2023 13:00

Alweer tien jaar geleden schreef Henny Vrienten, bekend als componist van film- en popmuziek en leadzanger en bassist van de popband Doe Maar, de muziek voor een complete liturgische viering. Van openingslied, kyrie en gloria tot aan slotlied en zegenbede, getiteld: Ruimte waar het licht kan komen!

Deze productie wordt onder andere uitgevoerd in de kerk van Loosbroek op zondag 2 april, Palmzondag, door een groot en klein koor met orkest. Alles staat onder leiding van dirigent Greet Strijker-van den Berg. De toegang is gratis; vrijwillige bijdrage na afloop.

Henny Vrienten werd door de oecumenische studentengemeente in Utrecht gevraagd liturgische muziek te schrijven. Hier kwam uit voort de zogenaamde ‘Vrienten-mis’. Henny overleed, te jong, in april 2022. De uitvoering is een mooi eerbetoon aan hem.

Het projectkoor bestaat uit de koren Crescendo uit Den Dungen, de Cantorij van de Samen Op Weg-kerk, Berlicum-Rosmalen en gastzangers uit de omgeving. Het koor wordt begeleid door een gelegenheidsensemble met pianist Mathieu van der Burgh. De uitvoeringen zijn in Loosbroek, Den Dungen en in de Samen Op Weg-kerk te Berlicum.

De 75 minuten uitvoering is op zondag 2 april om 13.00 uur in de Antoniuskerk in Loosbroek. Op zaterdag 1 april in Den Dungen en 9 april in Berlicum (beperkte ruimte). De entree is gratis en na de uitvoering is er koffie/thee. Wel vrijwillige bijdrage na afloop voor de gemaakte kosten!

Locatie