Afbeelding

Goed omgaan met dementie

maandag 27 maart 2023 19:30

Op 27 maart is er in Bibliotheek Heeswijk-Dinther een bijeenkomst Goed omgaan met dementie. De bijeenkomst is gratis inclusief koffie/thee en begint om 19.30 uur.

Dementie, we krijgen/hebben er allemaal mee te maken
Het aantal mensen met dementie gaat sterk stijgen de komende jaren. 1 op de 56 mensen in de gemeente Bernheze hebben dementie, in 2040 is dat 1 op 40. Dat is in bijna iedere straat wel iemand. We komen dus steeds vaker mensen tegen in onze directe omgeving die een vorm van dementie hebben. Mensen met dementie wonen steeds langer thuis in hun eigen omgeving.

Trainers van Samen Dementie Vriendelijk
“Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij dementie. Aan de hand van, door de deelnemers ingebrachte, voorbeelden leren we van en met elkaar. Wat is het verschil met vergeetachtigheid? welke verschillende vormen zijn er? wat is de impact op het dagelijks doen en laten en hoe kun je GOED omgaan met dementie? Allemaal vragen waar we tijdens deze bijeenkomst antwoord op gaan geven. De deelnemers gaan naar huis met veel waardevolle handvatten en nieuwe informatie”, zegt Alice Liedenbaum een van de trainers deze avond. 

Aanmelden
Het zou fijn zijn als deelnemers zich aan zouden melden voor deze bijeenkomst. Vooraf krijgen ze dan informatie toegestuurd. En kunnen ze ook vragen of voorbeelden doorgeven zodat deze kunnen worden behandeld tijdens de bijeenkomst. Aanmelden kan via contactheeswijkdinther@nobb.nl, in de bibliotheek zelf of telefonisch 0413-291054.

Locatie