Afbeelding

Clinic Maashorst Kidstrail

zondag 19 maart 2023 13:00

Bereid je voor op de Maashorst Kidstrail met toffe clinic op 19 maart. De Maashorst Trailrun, die op zondag 2 april op het programma staat, is een evenement voor het hele gezin. Zo kunnen deelnemers kiezen uit trails van 5, 12 of 22 kilometer. En voor de kinderen tot en met 12 jaar die wel van een uitdaging houden, wordt een speciale Kidstrail georganiseerd. Voor de kinderen die goed voorbereid aan de trail willen staan, vindt er op zondag 19 maart een gratis clinic plaats.

Stichting Maashorst Events en De Keien Atletiek zorgen op 2 april voor een uitdagend en mooi parcours waarbij iedereen de kans krijgt de mooiste plekken van De Maashorst te ontdekken. Start- en finishlocatie is camping De Heische Tip aan de Straatsven in Zeeland. Voor de kinderen tot en met 12 jaar wordt een uitdagend parcours van 1 of 2 kilometer uitgezet. Om 13.00 uur gaan zij van start. 

Clinic op Bedaf
Twee weken voor de Maashorst Trailrun wordt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een gratis clinic georganiseerd bij de stuifduinen van Bedaf. Tijdens de clinic leren kinderen van ervaren trainers hoe ze het beste snel en makkelijk door de bossen en over de heuvels hardlopen. De training wordt gehouden van 13.00 tot 14.00 uur. Verzamelpunt is de parkeerplaats tegenover kampeerboerderij D’n Dorsvlegel aan de Canadasweg in Uden. Inschrijven is mogelijk via www.guusbeweegtje.nl.

Trailrunning
De Maashorst Trailrun is geschikt voor iedereen. Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Doordat lopers een volledig parcours over onverharde, soms heuvelachtige paden krijgen voorgeschoteld, is er een verschil met ‘normaal hardlopen’. Tijdens de Maashorst Trailrun kunnen deelnemers naast de Kidstrail kiezen uit afstanden over 5, 12 en 22 kilometer, die op 2 april in de ochtend van start gaan. Ook is er een speciale Business Trailrun, een uitgelezen kans voor bedrijven om sportief voor de dag te komen. Alle deelnemers aan de Maashorst Business Trailrun kiezen hun eigen afstand (5, 12 of 22 kilometer) en starten samen met de individuele lopers.
www.maashorst-events.nl 

Locatie