Foto van de collega’s van de SEH van Bernhoven.
Foto van de collega’s van de SEH van Bernhoven.

ALS Sunrice Walk - Team Hello Kitty Vorstenbosch

vrijdag 10 februari 2023 2:00

VORSTENBOSCH - In de nacht van 10 op 11 februari lopen 75 collega’s, vrienden, familieleden en dorpsgenoten van de Vorstenbossche Kitty Verhoeven de zonsopkomst tegemoet. Samen met 170 andere teams halen zij op deze manier geld op voor onderzoek naar ALS. 

Voor het tweede jaar op rij organiseert Stichting ALS Nederland de ALS Sunrise Walk. Onder het motto ‘Loop mee en zet ALS in het licht’ wandelen zo’n 1.500 gesponsorde deelnemers in de stad Utrecht de zonsopkomst tegemoet. De wandelaars hebben daarbij de keuze uit routes van 5, 15 of 25 kilometer. Het leek het personeel van de Spoedeisende Hulp van ziekenhuis Bernhoven een mooi idee om zich in te schrijven voor dit evenement. Uiteraard om geld op te halen voor onderzoek, maar ook om hun directe collega Kitty Verhoeven moreel te ondersteunen. Ruim twee en een half jaar geleden kreeg zij de diagnose ALS, een progressieve ziekte van de zenuwcellen waarbij de spieren geleidelijk aan uitvallen. Een diagnose die in één klap haar leven op de kop zette, zeker omdat er vooralsnog geen remedie is tegen ALS.

Hello Kitty
De veerkracht waarmee Kitty met deze onheilstijding omgaat en het feit dat ze tot de dag van vandaag nog steeds bij Bernhoven werkt, stimuleerde haar collega’s om zich als team in te schrijven. Omdat de uitspraak ‘Hello Kitty’ op de afdeling veelvuldig wordt gebruikt, was de teamnaam snel gevonden. Al snel haakten familieleden en vrienden aan bij dit sportieve initiatief en ook in Vorstenbosch zelf sloten sympathisanten aan. Inmiddels bestaat het team uit zo’n 75 mensen die individueel en als groep al de nodige donaties hebben binnengehaald. En dat is zeer wenselijk, want er is nog veel onbekend over deze ziekte en onderzoek kost nou eenmaal veel geld. Naast Kitty kent het dorp helaas nog een tweede ALS-patiënt. ‘Buurtvereniging De Leijgraaf’ en ‘team Gerry’ wandelen in Utrecht mee ter ondersteuning van dorpsgenoot Gerry Claassen.

Doneren
De 25 kilometer lopers starten om 2.00 uur ’s nachts bij de Jaarbeurs in Utrecht. Gedurende de nacht zwelt de groep aan met de 15 kilometer lopers en de 5 kilometer lopers, zodat de deelnemers gezamenlijk rond 8.00 uur samen met Kitty finishen. Uiteraard zal daar ook een symbolische cheque met het voorlopige bedrag worden overhandigd. Een voorlopig bedrag, want het blijft nog tot 31 maart mogelijk om te doneren. Team ‘Hello Kitty’ is niet alleen de grootste deelnemersgroep, maar hoopt natuurlijk ook het grootste bedrag in te brengen. Daar is ze al goed mee bezig, maar doneren kan nog steeds. Scan de OR-code of ga naar www.alssunrisewalk.nl, klik op ‘doneer nu’ en kies voor het team Hello Kitty’.