Afbeelding

Vipassyana

woensdag 27 december 2023 20:00

Vipassyana- of inzichtmeditatie is een boeddhistische meditatievorm die vooral in de zuidelijke landen van Azië wordt beoefend en waarbij het ontwikkelen van opmerkzaamheid centraal staat. Doel van de meditatie is leren observeren wat er hier-en-nu in je eigen lichaam en geest gebeurt, zonder over te gaan tot het ’veroordelen en beoordelen’ van wat je waarneemt. Hier, in het westen, wordt ook veel lesgegeven in mindfulness, waarbij je eveneens beoefent heel bewust in het hier-en-nu te verblijven. Deze mindfulnesstrainingen zijn afgeleid van de boeddhistische Vipassyana meditatie die in ons centrum wordt gegeven. Wilt u kennismaken met de originele leer vanuit het Boeddhisme, neem dan contact op met Lama Karma. Zij begeleidt deze meditatievorm en vertaalt de boeddhistische leer naar voor ons begrijpelijke taal.

Meer info...klik hier

Locatie