Afbeelding

Sinterklaas slaapt in de bedstee

zondag 26 november 2023 10:00

Sinterklaas slaapt zondag 26 november in de bedstee in Den Herd van de Meierijsche Museumboerderij. De Pieten slapen op de vloer en het paard van Sinterklaas op stal. Vanaf 10.00 tot 14.00 uur wordt Sint graag wakker gemaakt door ‘gelovige’ kinderen. Die mogen de Sint helpen met het omdoen van zijn mantel, het aanreiken van de staf, mijter en ring. Vanwege de hoge leeftijd van Sint worden er voorzichtig samen wat gymnastiekoefeningen gedaan en helpen de kinderen met zijn ontbijtje. En het oude paard van Sinterklaas hoopt op jouw lekkere wortels!

Als alles naar wens is, ga je naar de tent en de ‘karschob’ waar spelletjes worden gespeeld. Ieder kind dat zijn best doet, krijgt een Pietendiploma, een snoepzakje en ranja. De museumbakkers bakken speciaal ‘boeren speculaas vloerbrood’ dat ter plekke te koop is. Ook is er een heuse pepernotenbakkerij.

Het is de bedoeling elk kind aandacht te geven en daarom wordt met kleinere groepjes gewerkt en is inschrijven vooraf dus verplicht. Dat kan vanaf woensdag 1 november via de speciale sint-pagina van die je kunt vinden op www.museumboerderij.nl.

Daar vind je alles wat je moet weten. Schrijf snel in, want vol=vol!

Locatie