Afbeelding

De Schat van 5 december

zaterdag 25 november 10:00 - 16:00

De spannendste en leukste tijd van het jaar is weer aangebroken en Sinterklaas heeft zijn weg naar zijn logeerkasteel weer gevonden. Er zijn dit jaar al enkele Pieten vooruitgesneld want het gonst van de geruchten op de stoomboot: er zou hier een Sinterklaasschat gevonden zijn!

Een heuse tijdscapsule is boven de grond gekomen, en naast dit briefje zaten er ook allerlei rare voorwerpen in. Een klein rechthoekig voorwerp met twee gaten erin bijvoorbeeld. Bovenlangs loopt een lintje en het lijkt erop dat, als je een potlood in een van de gaten steekt en draait, het lint begint te bewegen…De jongste Pieten snappen er niets van.

De oude Pieten kunnen hun lol op met deze schat, maar de jonge Pieten zijn er stellig van overtuigd dat de muziek, het speelgoed, de verhalen en het lekkers uit deze tijd veel beter zijn. Wat vinden de bezoekers van het museum? 

Feestelijk Weekend met Sint en Piet:
In het weekend maken we het nog gezelliger. Sint en de Pieten zijn dan aanwezig en nodigen je uit om het zelf te komen ervaren. Dansen mee op oude en nieuwe muziek, ontdek oud en nieuw speelgoed en smul mee van … je raadt het al: oud en nieuw snoepgoed. Wat is jouw favoriet?  

Locatie