Afbeelding

Dagtocht KBO-Dinther

zondag 14 augustus 2022 8:40

HEESWIJK-DINTHER - De deelnemers aan de dagtocht van KBO-Dinther vertrekken woensdag 24 augustus om 8.00 uur vanaf Plein 1969 richting de Duitse Eifel. Allereerst brengen zij een bezoek aan Vogelsang, een opleidingskamp van de nazi’s. Daar nemen ze een kijkje in het museum met de tentoonstelling ‘Bestemming Herrenmensch, NS-Ordensburgen tussen fascinatie en misdaad’. Het gaat over een relatief kleine groep jonge mannen, die door de partijleiding werd geïndoctrineerd. 

Na dit indrukwekkende bezoek brengen de deelnemende KBO-leden een bezoekje aan Monschau met haar middeleeuws stadsbeeld, idyllische vakwerkhuisjes en nauwe steegjes. Er wordt een authentieke mosterdmolen bezichtigd, er zal een ritje met een toeristentreintje worden gemaakt en er kan ook op eigen gelegenheid nader kennis worden gemaakt met het stadje.

Voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd.

Er wordt verwacht dat de deelnemers rond 20.30 uur weer in Heeswijk-Dinther aankomen. 

Op de valreep nog zin om mee te gaan? Dat kan door vóór 6 augustus aan te melden bij Ria van Hemmen.

Locatie

  • Plein 1969

    Plein 1969
    5473CA Heeswijk-Dinther