Afbeelding

KBO Nistelrode Themamiddag dementie

dinsdag 28 juni 2022 14:00

KBO Nistelrode organiseert dinsdag 28 juni samen met Dementievriendelijk Bernheze een middag die in het teken staat van dementie. De middag begint om 14.00 uur met een korte inleiding door afgevaardigden van de werkgroep Dementievriendelijk Bernheze en van Alzheimer Nederland.

Vervolgens wordt de documentairefilm Wei vertoond; een film gemaakt door Ruud Lenssen, die zijn eigen ouders gefilmd heeft tijdens hun proces van toenemende dementie en mantelzorg. Bij vader Jac is dementie geconstateerd. We zien wat deze ziekte met hem doet en hoe hij steeds meer de grip op zijn dagelijks leven verliest. Zijn vrouw Ria krijgt het als mantelzorger steeds zwaarder. Maar ze wil haar man zo lang mogelijk thuis blijven verzorgen. Terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. 

Wei is niet alleen een aangrijpende film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Na afloop volgt er een nabespreking door Dementievriendelijk Bernheze en Alzheimer Nederland en is er een mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Wij nodigen iedereen van harte uit op deze interessante en actuele middag. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen, ook niet KBO-leden zijn welkom. 

Locatie

  • CC Nesterlé

    Parkstraat 2
    5388HS Nistelrode