Afbeelding

KBO Themamiddag

woensdag 30 november 2022 13:30

Op woensdagmiddag 30 november nodigen wij je graag uit voor een informatieve themamiddag van de KBO- Heeswijk en Dinther met een beeldpresentatie door Rien de Visser.

Rien de Visser is ruimtelijk erfgoed specialist en publicist. Rien richt zijn vizier vooral op het verhaal van een plek. Dan kom je ‘alles’ tegen wat mensen dromen, denken, doen en laten. Zo zet hij in de presentatie voor de KBO kleurrijke mensen uit Heeswijk en Dinther letterlijk op hun plek. Van doodgewone mensen als stoelenmaker Hein ‘de Klos’ en zijn zus Tonia, tot inwoners die in het buitenland bekend werden, zoals abt-generaal Marcel van de Ven of monseigneur Antoon van Oorschot. Ook tal van mensen die vooral binnen Heeswijk en Dinther wereldberoemd werden als Tinus Verhagen, Juffrouw Joosten, Piet van Schijndel of ‘De Drie Dobbelstenen’. Tot slot zal hij als slotbewaarders zoon van de nieuwe dorpsiconen wand in de Openbare Bibliotheek onder meer de meest spraakmakende Heeswijkse kasteelheer uitlichten. Het wordt vast een boeiende presentatie, met veel gevoel voor humor en relativering. Rien zal ook een beroep doen op het geheugen van de aanwezigen en hen vragen wie er volgens hen schuilgingen, achter door hem getoonde voordeuren.

De themamiddag heeft plaats bij KBO ‘Ons Thuis’ in cc Bernrode en begint om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden.

Locatie