Afbeelding

Toneeluitvoering Kantlijn

vrijdag 7 oktober 9:00 - 23:00

Klaartje met het aardje naar haar vaartje

HEESWIJK-DINTHER – Een vrijgezelle dame die goed kan tekenen en schilderen, tante Katrijn, Oom Frederik, knechtje Dolf, een dame, signor Petardo én de clowns Mnnie en Frutsel. Allemaal maken ze deel uit van ‘Klaartje met het aardje naar zijn vaartje’. De jeugdproductie die toneelvereniging Kantlijn uit Heeswijk-Dinther speciaal ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan met zang en livemuziek van vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober op de planken zet van het Willibrordcentrum in Heeswijk-Dinther.

Mano en Arna van Venrooij, Rien van Esch, René van der Pas en Frans Jacobs stonden in 1987 aan de geboortewieg van Toneelvereniging Kantlijn. De vereniging die nu, 35 jaar later, nog steeds het hele jaar actief is en als het even kan doet, waar het mee begon; Het op de planken zetten van een jeugd- en volwassen productie.

Terug- en vooruitblik
Met plezier wordt door Kantlijners pr-dame Marina Pepers en regisseur Mano van Venrooij terug én vooruitgeblikt. “We begonnen met volwassenen die zowel de jeugd- als volwassen producties speelden. Het waren voorstellingen met zang en livemuziek van de Kantlijnband. Vooral de jaren in de voormalige Speelman waren top. Daar konden we rekenen op en hadden ruimte voor honderden bezoekers. Daarbij hebben we ook tijden gehad waarin we ook daarbuiten een podium kregen zoals bij De Kersouwe en zelfs het Theater op de Parade”, memoreren genoemden opgewekt.

Nieuwe aanwas gezocht
Die gloriejaren zijn voorbij. Sterker nog. De afgelopen COVID-19 jaren hebben erin gehakt. “Omdat alles stil lag zijn er de afgelopen twee jaar veel volwassen- en jeugdleden gestopt. We zijn daarom echt op zoek naar nieuwe aanwas van alle leeftijden”, melden Marina en Mano. Daarbij wordt ook gezocht naar een nieuwe locatie om de voorstellingen te gaan spelen. “Uit het niets lazen we in de krant dat het Willibrordcentrum is verkocht. Het is onduidelijk waar de volgende productie gespeeld wordt”, aldus het 2-tal.

Voorstelling
Die is er niet over de komende voorstellingen. Die worden nog met groot enthousiasme en plezier neergezet in het Willibrordcentrum. Extra feestelijk want ondanks de wat mindere tijd wordt vanwege het 35-jarige jubileum groots uitgepakt. “We brengen de voorstelling waarmee we destijds begonnen weer tot leven. ‘Klaartje met het aardje naar haar vaartje’ werd en wordt gespeeld door 8 volwassenen maar is een gesproken en gezongen kinderproductie. Alles wordt begeleid met livemuziek van de speciaal voor het jubileum samengestelde Kantlijnband die bijna helemaal bestaat uit de muzikanten van weleer”, zeggen Marina en Mano enthousiast.

Het verhaalt draait in deze om de creatieve Klaartje die niet alleen clowns Minnie en Frutsel op haar pad vindt, maar ook een échte dame, signor Petardo, tante Katrijn, ome Fredrik en het vrijgezelle knechtje Dolf. Een humoristisch en muzikaal verhaal vol verwikkelingen gespeeld op vrijdag 7 oktober om 19.30 uur. Zaterdag 8 en zondag 9 oktober begint het om 15.00 uur. Kaartjes á € 4,50 p.p. aan de kassa. Voor groepen vanaf 10 personen € 4,00. p.p. www.toneelverenigingkantlijn.nl

Locatie