• Alles
 • (21)
  Activiteit
 • (11)
  Gemeentenieuws
 • (31)
  Welzijn & Maatschappij
 • (12)
  Kunst & Cultuur
 • (53)
  Ondernemend Bernheze
 • (4)
  Evenement

Bijeenkomst voor mantelzorgers van NAH-getroffenen

donderdag 25 november 10:00 t/m 12:00 uur

Op 25 november zal er een bijeenkomst plaatsvinden voor mantelzorgers van getroffenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze ochtend is Erna van den Elzen als gastspreker uitgenodigd om een presentatie te geven. Zij is mantelzorgmakelaar en ze gaat vertellen wat dat inhoudt en wat zij kan betekenen voor mantelzorgers. Met haar actuele kennis van wet- en regelgeving (WMO, WLZ, Jeugd, participatie), de routes van zorg aanvragen, de financiële gevolgen en de nodige juridische kennis helpt zij mantelzorgers met hun soms complexe zorgvragen. Benieuwd wat een mantelzorgmakelaar voor jou kan betekenen? Dan ben je bij deze uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats bij Zorgboerderij Van Der Wijst in Vorstenbosch. 

Deze bijeenkomst, georganiseerd door Hersenletsel.nl - regio Noord-Brabant is de derde van dit jaar. Deze is voor partners, kinderen en ouders die zorgen voor een dierbare die getroffen is door NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Brigitte Steenbakkers-Gevers (58), mantelzorger van echtgenoot Jos en NAH-ambassadeur van de regio Noord-Brabant, leidt de bijeenkomst en coördineert de gespreksthema’s.

Doel

Mantelzorgers gaan met elkaar in gesprek, in een vertrouwde, relaxte sfeer. Zij kunnen hun verhaal vertellen, of tegen welke problemen ze aanlopen. Wat vinden ze moeilijk of waar hebben ze behoefte aan. Iedereen kan een gespreksthema aankaarten. Mantelzorgers vinden tijdens de bijeenkomst begrip, (h)erkenning, een luisterend oor en gelijkgestemden die in eenzelfde situatie zitten.

Locatie, datum, aanmelden en kosten

Zorgboerderij Van der Wijst, Derptweg 12 in Vorstenbosch

Donderdag 25 november, van 10.00 tot 12.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur.

Via de aanmeldknop in de agenda van www.hersenletsel.nl/noord-brabant of via een mail naar nahmantelzorgUden@gmail.com kun je je aanmelden.

Bij aanmelding kun je al een vraag indienen die je graag aan Erna wilt stellen. Zij kan jouw vraag in haar presentatie meenemen, maar je mag deze natuurlijk ook tijdens de bijeenkomst aan haar stellen. Voor leden van Hersenletsel.nl is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 2,50 eigen bijdrage per persoon.
deel deze activiteit

Locatie

Zorgboerderij Van der Wijst
Vorstenbosch
Derptweg 12
5476VX


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.