• Alles
  • (50)
    Activiteit
  • (2)
    Gemeentenieuws
  • (4)
    Ondernemend Bernheze

Online lezing Eva Meijer

woensdag 21 april 20:00 t/m 21:30 uur

BERNHEZE - De Bibliotheek heeft filosoof Eva Meijer uitgenodigd voor een gratis online lezing en interview. Eva Meijer schreef dit jaar het essay van de Maand van de Filosofie. Daarover vertelt ze op woensdag 21 april in de Groene Engel. Bij deze activiteit is geen publiek aanwezig, maar de lezing wordt vanaf 20.00 uur gratis gestreamd via het YouTube-kanaal van de Bibliotheek.

Eva Meijer
Eva Meijer is filosoof en schrijver. Ze schreef tien boeken. Haar werk is vertaald in achttien talen. Haar filosofische werk gaat vooral over taal (inclusief stilte) en sociale rechtvaardigheid, waarin ze een belangrijke plek inruimt voor de politieke stem van dieren. Momenteel werkt ze aan de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Amsterdam. Ter ere van de Maand van de Filosofie schreef ze in 2021 het essay ‘Vuurduin, Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt.’

Ze wordt geïnterviewd door Robert-Jan Gruijthuijzen, die onder meer werkzaam is als filosofiedocent op het Udens College.

Maand van de Filosofie
De Maand van de Filosofie is ieder jaar in april. Het thema is dit jaar 'De natuur was hier'. Naast een essay, verschijnt er ook een kinderboek. Verder wordt de Socratesbeker uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige filosofieboek.

De rechtstreekse link naar de uitzending op YouTube is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekbernheze.nl.


deel deze activiteit