• Alles
 • (47)
  Activiteit
 • (2)
  Kinderen & Jongeren
 • (2)
  Sport
 • (1)
  Kunst & Cultuur
 • (6)
  Ondernemend Bernheze
 • (1)
  Evenement

Olympische talkshow Bibliotheek

woensdag 24 februari 19:00 uur

Onder de noemer ‘We gaan voor goud’ organiseert de Bibliotheek op woensdag 24 februari om 19.00 uur vanuit Groene Engel in Oss een talkshow over de Olympische Spelen. Drie topsporters en een oud-topsporter zijn de te gast. De avond is live, en gratis, te zien via het YouTube-kanaal van Bibliotheek Oss. 

Topsport in coronatijd

De gasten zijn oud- zwemster Annemarie Janssen, die in 1984 op de Olympische Spelen in Los Angeles drie medailles won, Anne Knijnenburg (atletiek) die zich richt op Parijs 2024. Bodine Schoenmakers (taekwondo) hoopt zich te kwalificeren voor de komende Spelen en Sanne Voets (dressuur) die op de Paralympics in 2016 goud won en dat succes hoopt te evenaren.

De topsporters komen uit de regio en hopen dat de Olympische Zomerspelen dit jaar in Tokyo door kunnen gaan. Hoe is het om fit te blijven in deze bijzondere tijd? De sporters worden geïnterviewd door Jos de Louw, mede-initiatiefnemer van het Osse Wielercafé en groot sportliefhebber. Kijkers kunnen deze avond ook vragen stellen via de chat.

Online talkshow

De Bibliotheek is helaas nog steeds dicht voor activiteiten. Maar met deze online talkshow wil de Bibliotheek mensen toch ontspanning bieden en de vele sportboeken in de collectie onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan ‘Wij gingen naar Berlijn’ van Auke Kok over de Olympische Spelen in 1936 en ‘Door wilskracht zegevieren’ van Jurryt van de Vooren over sport in de Tweede Wereldoorlog. Deze en andere boeken worden tijdens de talkshow kort besproken.


deel deze activiteit