Afbeelding

Pinksteractie 2024

Kunst & Cultuur

BERNHEZE - Missionarissen en missionair werkers zetten zich elke dag opnieuw in voor arme en kwetsbare mensen wereldwijd en dragen bij aan een rechtvaardige wereld waarin ieder mens telt. Centraal staan dit jaar Fera Agricola in Malawi en Maria Poulisse in Colombia.

Fera Agricola werkt sinds 2022 in Malawi bij het Centre for Social Concern, opgezet en gerund door de Witte Paters. De paters geven ondersteuning aan de sociaal zwakkeren. Deze mensen blijvend bereiken, dat lukt alleen maar via de kerk. Na een oproep van de Communiteit der Camillianen werkt Maria Poulisse sinds de jaren ’80 in de stad Barranquilla in Colombia. Zij richtte er een centrum op voor kinderen en jongeren met een beperking. De stichting biedt aan zo’n 2.000 mensen vakonderwijs, revalidatie en voorlichting.

De Week Nederlandse Missionaris (WNM) steunt de inzet van missionarissen en missionair werkers, zoals Fera en Maria. Zij zet zich samen met jou in tijdens de Pinksteractie, waarvoor in de kerken zondag 19 mei een speciale collecte wordt gehouden.

Kom jij deze dag toevallig niet in de kerk? Je gift is ook zeer welkom op rekening NL 30 RABO 0171211111 ten name van Week Nederlandse Missionaris in Den Haag.